Nieuwe website laten maken

Het is zover, je zaak is eindelijk gestart. Of ben je een geroutineerde ondernemer met een verouderde website? Er komt heel wat kijken bij het (laten) bouwen van een nieuwe website en hoe duidelijker je plan vooraf is, hoe minder kopzorgen je nadien zult hebben.

Want alhoewel je met een modern beheerplatform inhoudelijk alles vlot kan bijsturen, is het ook voor je bezoekers wel een goede zaak als de algehele opbouw duidelijk en standvastig is. Een website waar om de haverklap menutabs als paddenstoelen uit de grond verschijnen, dat wekt niet bepaald vertrouwen.

Nieuwe website laten maken. Hoe begin je eraan? Sfeerbeeld waarmee de Eye Opener Decors website opent.
Nieuwe website laten maken. Hoe begin je eraan? Sfeerbeeld waarmee de Eye Opener Decors website opent.

Het web evolueert razendsnel

Een gemiddelde website heeft een houdbaarheid van zo'n 5 jaar. Langer kan hij wellicht technisch nog wel meedraaien, maar de opbouw zal verouderd aanvoelen. De technologie verandert voortdurend. Dankzij een responsieve (mobielvriendelijke) opbouw kan je gelukkig al veel opvangen. Toch blijft het een uitdaging bij welke beeldformaten in de toekomst het zwaartepunt zal liggen. Nog kleiner? Of juist terug wat groter?

Tips om te starten

Hoe begin je eraan? Een meeting met je webdesigner is een uitstekend begin. In een brainstormsessie krijg je zeker al ideeën!

  • Het hoofdmenu beperken we meestal tot 7 items of minder. Er zijn oplossingen genoeg als er meer inhoud nodig is, maar in een overvol hoofdmenu zie je door de bomen het bos niet meer.
  • Wie, wat, waar? Een bezoeker die niet bekend is met je organisatie, zal na een bezoek op je website (en liefst al je startpagina) op deze vragen een antwoord hebben.
  • Less is more: inhoud die niet relevant is, mag je schrappen. Een artikel dat uit een goed gekozen afbeelding met enkele alinea's tekst bestaat, heeft meer kans gelezen te worden dan een halve roman met een visietekst. Wie weet kan je die mission statement wel als bijlage toevoegen voor de geïnteresseerden?
  • Kwalitatieve afbeeldingen laten je website er straks uit springen. Wacht niet te lang met foto's te verzamelen of werk met een professionele fotograaf. Je zal bij de uitwerking meteen het verschil zien!
  • Wat is het doel van je website? Meestal is dit als webdesigner onze eerste vraag. Bepaal vanaf de start een doel, zodat je gericht kan bijsturen.
  • Wie wil je bereiken? Een meertalig internationaal publiek vraagt een andere aanpak dan een lokale onderneming.
  • Twee à drie muisklikken naar je bestemming: probeer het aantal keuzes dat je bezoeker moet maken, zoveel mogelijk te beperken.
  • Een startpagina zien wij als een samenvatting van je website. Bezoekers die graag scrollen, zien op de startpagina als een soort one-pager meteen alle relevante inhoud langskomen.

Wie neemt de beslissingen?

Eén vaste contactpersoon met de websitebouwer werkt vlotter dan een hele groep die - uiteraard met goede bedoelingen - op verschillende tijdstippen feedback geeft. Net zoals iedereen een andere lievelingskleur heeft, kan een website ook in alle kleuren en smaken worden samengesteld. Door vooraf al knopen door te hakken en deze te bundelen richting webontwikkelaar, bespaar je veel tijd.

Teamwerk met je webdesigner

We denken als webdesigner vanaf het begin mee en tekenen samen de best passende boomstructuur uit. Wist je dat deze steeds in onze offerte wordt opgenomen?

Nieuwe website laten maken

Een nieuwe website is een grote stap en verdient de juiste omkadering. Door vanaf het begin al met een webdesigner samen te werken, spaar je zelf tijd uit en ben je zeker dat de gekozen opbouw succesvol is.

Ik wens meer informatie

Je bent in uitstekend gezelschap!

Websites uit de portfolio van Always Awake.

Tielt-Winge
Interieurwerken met oog voor detail
Adembenemende decors en belevingshuisjes
Binnenspeeltuin
Plants & Things
Event catering
Dakvensters met traditie

Wil je een website laten maken?

Vul het formulier nu geheel vrijblijvend in en je ontvangt snel een antwoord!

76h

Helemaal Belgisch

Van hosting tot webontwikkeling, onze websites zijn 100% Made in Belgium.

Uitstekend beoordeeld

Bewezen waardering: de websites van onze klanten zijn onze visitekaartjes!

Doelgerichte websites

Onze websites blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Helder voor bezoekers én zoekmachines!

Vuurtoren

Meest gelezen

Deze website werkt zonder cookies. Zo kan jij ze lekker opeten. Smakelijk! Meer informatie